טאבונים מומלצים והשיקולים בבחירת טאבון

הטאבונים הפכו לטרנד גדול ברחבי העולם ובארץ. יש קסם בהדלקת הטאבון והכנת האוכל הופכת לחוויה, בדרך כלל משותפת, שונה מאוד מהכנת האוכל בתוך הבית.

בטאבון אפשר להכין הכל: ירקות, פירות, מאפים, בשר, דגים וגם מתוקים.

השוק מוצף היום בטאבונים מסוגים ובגדלים שונים. למה כדאי לשים לב בבחירת טאבון?

לטאבון הבייתי המקצועי יש דופן שיודעת לאגור\לצבור חום. הדופן עשויה בדרך כלל מיציקות של אבן שמוט או מילוי של סיבים קרמיים.

המעטפת שעוטפת את הדופן יכולה להיות ממתכת או מאבן. איך יודעים באיזה מעטפת לבחור? האמת היא שזה עיניין של טעם. ההשפעה של סוכ המעטפת על שמירת החום וביצועי הטאבון בקנה המידה הבייתית היא מינורית.

דבר נוסף שצריך לשים לב אליו הוא רצפת הטאבון. רצפת הטאבון עשויה מאבן שיודעת לאגור חום (שמוט\בזלת). מידות רצפת הטאבון הן מידות שטח העבודה נטו.

שימו לב לגודל פתח הכניסה. בייחוד לגובה הפתח. רוחב וגובה יקבעו את סוג המנות שתוכלו להכין ואת גודל הכלים שתוכלו להשתמש.

טאבנים, במקורם, עובדים על עץ. שימוש במבער גז מבטיח לנו הדלקה מהירה ושימוש בעץ בלי ידע מקצועי ובלי ניסיון.

רב הטאבונים בארץ הם שילוב של גז ועץ והם נהנים מהיתרונות של כל העולמות: ניחוח, טעם וארומה ייחודית של העץ בכמעט אפס מאמץ בזכות הדלקה קלה עם מבער גז.

השיקולים בבחירת מיקום הטאבון על גבי המטבח או לצידו על עגלה תלויים בגודל הטאבון, גודל המטבח וכמובן, ברצון ובהעדפה שלכם. בתהליך תכנון המטבח נעזור לכם לקבל החלטה לגבי סוג הטאבון ומיקומו.

טאבונים המתאימים להתקנה על גבי מטבח החוץ שלנו:

טאבונים המתאימים לעמוד לצד המטבח על עגלה: