עוף באזוב בר וסומק

האזוב והסומק הם חיבור ים תיכוני, מאפיין תרבותי וכמובן גיאוגרפי. השילוב בין אזוב, סומק, שמן זית ולימון מייצר טעם וניחוחות מענגים, המשלבים עשבוניות, מרירות עדינה, לימוניות ומליחות המחמיאים לעוף הישראלי שלנו במיוחד בצלייה על גריל.
אני אוהבת להכין עופיונים עם המשרה הזאת או לחתוך את הכרעיים לאחר צלייה ולהגיש עם יוגורט רענן. הקפידו לבקש את הכרעיים עם העור, אך ללא עצמות- זה מקל על הצלייה.
אם לא מצאתם, אפשר להשתמש בנתחי הפרגיות שנמכרים ללא העור.

תהליך ההכנה

בסיר, ממיסים את הסוכר ביין לבן.

טוחנים לימון טרי ולימון כבוש ביחד.

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

משרים את נתחי העוף לשעתיים עד לילה

מתאים לצלייה לגריל חם או לתנור ביתי על גריל.

רכיבים

המתכון מתאים לעוף שלם או ל 1.3 ק"ג כרעיים ללא עצם

70 גרם אזוב בר יבש

70 גרם סומק

95 גרם לימון כבוש

1\2 לימון טרי

110 מ"ל יין לבן יבש

145 מ"ל שמן זית פיקואל

145 מ"ל שמן זית קנולה