סלט במיה צרובה ועגבניות

המנה המופלאה הזאת נוצרה מתוך רצון להשתמש בחומרי גלם עונתיים בסדנאות בישול באש שלנו. הרעיון היה להשתמש בחום האש ולהפוך את הבמיה לקראנצ'ית ולא רירית ולחבר אליה מרכיבים נוספים שעברו צריבה באש. המתכון הזה, כמו כמעט כל המתכונים שלנו, הוא בסיס למשחק שלכם: אפשר לאכול אותו חם או קר, אפשר עם שרימפס ואפשר בלי..בקיצור, הבנתם..

תהליך ההכנה

מייבשים את הבמיה על מחבת לוהטת לזמן קצר על מנת להבטיח ביס קראנצ'י ולא רירי.

בסינייה שטוחה מסדרים את עגבניות השרי בשכבה אחת שטוחה ומתבלים בשמ"ז מתובל, מלח, פלפל ומעט צ'ילי.

מכניסים את עגבניות השרי לחריכה בטאבון.

צורבים את השרימפס צריבה קלה עד שינוי גוון ומוצאים לתוך שמן הזית המתובל.

מרכיבים את הסלט:

מלהיטים שמן זית מתובל במחבת\כלי שטוח וחורכים את הבמיה ל 2-3 דקות.

מורידים חום, מוסיפים שום פרוס, עגבניות צלויות ולימון ומערבבים כ 3-4 דקות.

מסננים את השרימפס ומוסיפים לסלט.

טועמים ומתקנים תיבול.

מורידים מהאש ומוסיפים בולגרית מפוררת

 

רכיבים

500 גרם במיה טריה רגילה

400 גרם עגבניות שרי

300 גרם שרימפס קלוף בינוני

2\1 קוביית גבינה בולגרית איכותית

4-5 שיני שום פרוס

3-4 כפות לימון כבוש קצוץ או 1 לימון בינוני חתוך לקוביות עם הקליפה וללא גרעינים

שמן זית מתובל

צ'ילי

מלח, פלפל