חורטה | סלט ירוקים חמים

חורטה הורטה או צ'ורטה χόρτα

הוא השם היווני הכללי לירקות בר אכילים. זהו מאכל שתלוי בעונה ובירק שצומח כי להכנת ההורטה משתמשים בעיקר בצמחים שנאספים מהשדה ומוגשים חם או קר.

חורטה תמיד מבושל, מזוקק עם שמן זית, מיץ לימון ותבלינים ונצרך קר או חם כסלט או עם גבינת פטה. המאכל כמעט ולא מוצע במסעדות והוא סוג של סוד יווני ביתי.

תהליך ההכנה

על להבה בינונית לטגן את הבצלים הלבנים עד לשקיפות.

להוסיף עלים ירוקים שטופים בסבבים ותוך ערבוב.

לתת לעלים לנבול בחום הסיר.

לתבל במלח

להוסיף בהדרגה עד שכל המסה בסיר.

לבשל עד רכות ואיחוד טעמים (20-30 דקות)

אחרי כיבוי האש, לתבל במיץ לימון, לגרר ג'מיד , לטעום ולתקן טעמים

רכיבים

4\1 כוס שמן זית

500 ג' ירוקים טריים (תרד\סירפדים\החלק הירוק של בצל ירוק\פטרוזיליה\בזיליקום\חובזה)

5 בצל ירוק החלק הלבן קצוץ או 1 כרישה החלק הלבן

מלח, פלפל, סומק

2\1 לימון

ג'מיד (יוגורט מיובש לגירור)