קעק

עולם שלם, פשוט ומהנה נפתח, כשפעולות שגורות מהמטבח הביתי, עוברות להיעשות בחוץ – על מטבח החוץ. הפעולות מקבלות משמעות חדשה ורחבה, ויוצרות השראה שימושית ואסתטית חסרת גבולות, פשוטה ומהנה:

  • צינון מאפים לאחר אפייה
  • ייבוש צרורות עשבי תיבול טריים אחרי שטיפה.
  • אחסון ביצים שלמות לפני שימוש.
  • הנחת ירקות אחרי קניות.
  • לישה ורידוד בצק.

כשאין תקרה מעל…הראש, הקירות המרחב הן הירוק הטבעי, גדר הגן או רחוק ופתוח. איכות של מרחב וחופש נוספת לכל פעולה יומיומית ושגורה.

בחרתי לתת מתכון קעק של נוף עאתמנה שמרענן שימוש במחלב (תבלין העשוי גלעיני דובדבן טחונים – על כך בפוסט נפרד). נפלא בטאבון, קמאדו או תנור בייתי. לחם שטוח ומתקתק המתאים למילוי, לטוסטים ולנישנוש..

תהליך ההכנה

  •  מערבבים את כל מרכיבי הבצק מלבד המים בקערה עד לקבלת צערובת אחידה. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה ולשים 5 דקות  עד לקבלת בצק במרקם דביק.
  •  מקמחים קערה ומעבירים אליה את הבצק. מקמחים את פני הבצק מלמעלה ועוטפים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מחלקים את הבצק ל 6 כדורים אחידים. נעזרים במעט קמח כי הבצק דביק.
  •  שמים את השומשום בקערה רחבה, ובקערה נפרדת מערבבים מים וסילאן. לוקחים כדור בצק, טובלים אותו במים עם הסילאן ואז מגלגלים בשומשום עד שכולו מצופה. מניחים על משטח העבודה. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
  • מפזרים מעט שומשום על משטח העבודה ומרדדים את כדורי הבצק לדיסקיות אליפטיות שטוחות ודקות בעובי 2-3 מ"מ. קורצים בעזרת כוס קטנה עיגול בחלק העליון של כל אליפסה. מכסים הבצק במגבת לחה ומתפיחים כרבע שעה.
  • מכניסים כל קעק לטאבון מחומם היטב עש שהוא מתנפח כמו פיתה ומזהיב. הופכים ואופים דקה נוספת. מוציאים, מצננים ושומרים בשקית אטומה

רכיבים

400 ג' קמח

1/2 כפית מלח

1 כפית מחלב טחון

100 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים

220 מ"ל מים פושרים

לציפוי:

2 כוסות שומשום

240 מ"ל מים

1 כף סילאן