פילה שסק בסירופ מי פריחת הדרים

הבחירות האינטואיטיביות שלנו, המתייחסות למקום, לזמן, לעונה, לזמינות ולהישג יד, אוצרות בתוכן איכויות חיים שמדהים כמה הן זמינות להשגה.

כאלה הם השסק ופריחת ההדרים, ששניהם מתוזמנים לעכשיו עכשיו: בחצר ביתינו, אצל השכנים, בפרדס ליד או אצל הירקן. שני חומרי גלם המייצרים טעם, חגיגיות ושמחה המצטרפים למניפת הטעמים והמראות המקומיים, כשהכל זמין תוך כדי תנועה מקומית ופשוטה.

פילה שסק

קליפת השסק-מתנהגת כמו קליפת הפלפל-גמבה הטריים: בהשפעת חום-גריל/טאבון/תנור בייתי בחום גבוה-משחימה הקליפה ומתנתקת מבשר הפרי.

  • רצוי לשמן את הפרי במעט שמן זית לפני חריכה.
  • כיסוי להזעה אחרי הצלייה (באמצעות כיסוי הפרי לכרבע שעה, עד שניתן לגעת בידיים חשופות.
  • קילוף הקליפה הגסה, מותיר בידינו את פילה פרי השסק עם מעט "כוויות" חריכה, ובשר מוצק וטעם רענן.
  • יש לגלען את הפרי ולהוריד את הציפה הפנימית ובידינו זהב כתום-צהבהב.

תהליך ההכנה

  • יש להביא סוכר ומים לרתיחה לכ 5 דקות.
  • לכבות את האש.
  • לפזר את פרחי ההדרים לסירופ, לכסות לכ-10 דקות ולסנן.

קיבלנו סירופ מי זאהר מבושם למהדרין

רכיבים

חופן קטן של פריחת הדרים

500 סמ"ק מים

500 גרם סוכר