עוף צלוי בענפי אורן של ארז קומורובסקי

המפגש עם עישון במחטי אורן- מוכר מהתרבות הסקנדינבית (מציין ארז קומורובסקי בספר  "מבשל ואופה" )

המבט הקרוב – מגלה שאורן עבורנו הוא כל כך מקומי: אזור ירושלים, השפלה, הכרמל ובגליל. השימוש בו זמין ופשוט. כבר הרחבנו על תפקידו של האצטרובל בחיינו כחומר הדלקה טבעי משובח ויעיל. על הצנוברים, כמרכיב תזונתי מעודן במטבח המקומי, הים תיכוני.

השמן האתרי של מחטיי האורן עושה נפלאות גם בעישון, גם באפייה ובמיצוי.  מעבר לסגולותיהן הארומתיות, מחטי האורן עשירות בויטמין C ובאיכויות אנטי דלקתיות. מחטי האורן מגוונות בריחן וטעמן, בהתאם לעונות השנה, זן האורן וגילו (וודאו שמדובר במחטי אורן!).

עוף בטאבון/תנור או גריל עטוף ומעושן קלות במחטי אורן במילוי צנובר ושום- מעדן מקומי פשוט ומפתיע.

עוגיות חמאה בתיבול מחטי אורן וצנובר, הן ליווי מלא טעם ומעורר "געגועים" ליש!

תהליך ההכנה

שוטפים את העוף היטב וממלאים אותו בצנוברים ובשיני השום.

מערבבים את השמן הזית עם המיץ, קליפת הלימון המגוררת והפלפל ומורחים את העוף בתערובת מכל צדדיו. מניחים כמה שעות (ואפשר לילה)

משרים את ענפי האורן במים כשעתיים, ולאחר מכן מייבשים אותם. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות).

עוטפים את העוף בענפי האורן וקושרים בחוט עבה. בוזקים על העוף מלח ים גס וצולים 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות וצולים עוד כ 30 דקות או עד שהעוף מוכן.

רכיבים

1 עוף טרי שלם

1 כוס צנוברים קלויים

5 שיני שום קלופות

1/4 כוס שמן זית

מיץ וקליפה מגוררת מ 1 לימון

1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

ענפי אורן ירוקים (אפשר עם אצטרובלים)

מלח ים גס