- השדרה 11, כפר הס (יש לתאם הגעה מראש)
- 0546543287
עוגת 14 קראט היא אחת העוגות המיתולוגיות של מיכל קורן מימי "כד-קפה".
מי שמכיר-כבר מכור.
העוגה מתאימה מאוד לט"ו בשבט: עשירה, נימוחה ומתוקה אבל לא מתוקה מידי.
מחממים תנור ל 175-180 מעלות
מקציפים ביצים עם דבש וסוכר עד לאוריריות
יוצקים נוזלים וקמח בפעמיים- שלוש תוך כדי ערבוב עדין
מקפלים לתוך התערובת את שאר המרכיבים והתיבול
מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור חם
אופים כ 45 דקות
300 גרם סוכר חום
150 גרם דבש
4 ביצים
420 גרם קמח רגיל (או תערובת של קמח כוסמין וקמח רגיל)
1 כף סודה לשתיה
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
300 גרם תמרים מקולפים וטחונים במעבד מזון
1 כוס שבבי קוקוס
60 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ גס
230 גרם גזר מגורר גס
1 כפית שטוחה מלח
1 כף שטוחה קינמון
3/4 כוס שמן זית עדין
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל טובה
גיוונים: גרירת תפוז/גרירת לימון