עוגת 14 קראט

עוגת 14 קראט היא אחת העוגות המיתולוגיות של מיכל קורן מימי "כד-קפה".

מי שמכיר-כבר מכור.

העוגה מתאימה מאוד לט"ו בשבט: עשירה, נימוחה ומתוקה אבל לא מתוקה מידי.

תהליך ההכנה

מחממים תנור ל 175-180 מעלות

מקציפים ביצים עם דבש וסוכר עד לאוריריות

יוצקים נוזלים וקמח בפעמיים- שלוש תוך כדי ערבוב עדין

מקפלים לתוך התערובת את שאר המרכיבים והתיבול

מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור חם

אופים כ 45 דקות

רכיבים

300 גרם סוכר חום

150 גרם דבש

4 ביצים

420 גרם קמח רגיל (או תערובת של קמח כוסמין וקמח רגיל)

1 כף סודה לשתיה

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

300 גרם תמרים מקולפים וטחונים במעבד מזון

1 כוס שבבי קוקוס

60 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ גס

230 גרם גזר מגורר גס

1 כפית שטוחה מלח

1 כף שטוחה קינמון

3/4 כוס שמן זית עדין

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית תמצית וניל טובה

גיוונים: גרירת תפוז/גרירת לימון