סורבה שמן זית והדרים

החיבור הטבעי בעונת הסתיו בין שמן הזית ראשון למסיק ובין ביכורי פרי ההדר מגלה חיבור משובח, מדוייק ומרענן.
סורבה שמן זית מחבר בין עסיסיות המרעננת של מיץ ההדרים לבין מגע המשי וטעם האדמה של שמן הזית.
אחת התכונות המאפיינות שמן זית- נקודת קיפאון נמוכה- מה שמעבר לטעם תורם למרקם מושלם של הסורבה ללא שום תיווכים

 

תהליך ההכנה

מכינים את הסירופ- שופכים לסיר את המים, הסוכר וקליפת הלימון
מסננים ומצננים את הסירופ
מערבבים בקערה את סירופ הסוכר, שמן זית, מיץ לימון ומלח ומקררים
מכניסים את התערובת למכונת גלידה.

הערה: בגלל טמפרטורת הקיפאון הנמוכה של שמן הזית, מרקם הסורבה נשמר נפלא!

רכיבים

1.5 כוסות מים

1.5 כוסות סוכר

קליפה מ 1 לימון

0.5 כוס מיץ לימון/קלמנטינות/תפוזים/אשכוליות טרי + 3 כפות (20 גרם)

3 כפות שמן זית פישולין “פתורה”/ שמן זית עדין אחר

1/4 כפית מלח אטלנטי