- השדרה 11, כפר הס (יש לתאם הגעה מראש)
- 0546543287
דובדבנים- זה עכשיו!
חמוצים ומתוקים, ארגזים של חרוזי ארגמן – מיד מעוררים בי זכרונות, המביאים לעשייה.
דובדבנים מהמחוזות הגבוהים של איראן, זיכרון ילדותי, ואצלינו מאזור רמת הגולן – יש את שלנו!!
הבשר מתבשל לאיטו במיצי הדובדבן ועשבי תיבול, טריים כיד הדימיון והמצאי : טרגון/ מנטה/ טימין, הופכים את הבשר והרוטב הנספג בחלה טרייה של שבועות לעונג צרוף.
כדורי הבשר:
מערבבים היטב לתערובת אחידה את הבשר הטחון, הבצל המקורמל, פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, ביצים, שום ומלח ופלפל.
מגלגלים לכדורים קטנים במשקל של כ 15 גרם
רוטב הדובדבנים:
מטגנים במעט שמן זית את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
מוסיפים את הדובדבנים הטריים ומועכים קלות.
מוסיפים את הדובדבנים המשומרים כולל הנוזל.
מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי יבש ומביאים לרתיחה עדינה.
מכניסים בעדינות את כדורי הבשר ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי
1 ק"ג בשר בקר טחון פעמיים (1/3 חזה, 2/3 צוואר)
4 יח' בצל גדול מקורמל עד זהוב עמוק
1.5 צרור פטרוזיליה קצוץ
2 חופנים של פירורי לחם מאיכות טובה
1 ביצה+1 חלמון
4 שיני שון קצוצים
מלח ופלפל שחור
לרוטב הדובדבנים:
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם דובדבן טרי מגולען
1 צנצנת דובדבן בצנצנת כולל נוזל
מעט צ'ילי יבש