הכיס המושלם – פיתות

תהליך ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מים, מלח, שמרים טריים ובצק מקדים כ 8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  • התפחת הבצק כ שעה וארבעים דקות בקערה המכילה את נפח הבצק המותפח, מכוסה בניילון רופף בטמפרטורת החדר. להימנע מקערות מתכת.
  • חלוקה לכדורים של 100 גר'-לשטח את הכדורים לדיסקית פחוסה ולהתפיח מכוסה לכשעה.
  • לאפות בתנור/טאבון חום 260-270 מעלות כ 5-7 דקות עד לתפיחה סופית, התייצבות וצבע זהוב בהיר.

מקררים על רשת.

המרות קמחים:

ניתן להמיר 20% ממשקל סך כל הקמח בקמח מלא/ שיפון או כל קמח שמתחשק לכם. לדוגמא: 1 ק"ג קמח לחם + 200 גר' קמח אחר

רכיבים

1 ק"ג קמח לחם (באתר קמח הארץ תמצאו גם קמח, גם הסבר וגם משלוח)

620 סמ"ק מים

20 גר' שמרים טריים

22 גר' מלח

150 גר' בצק מקדים (שתי אפשרויות):

  1. 1. בצק כלשהו מיום אתמול.
  2. 2. בצק מחמצת המורכב מ 1 קמח ביחס ל 1 מים+ 40% מחמצת (לדוגמא: 250 גר' קמח + 250 גר' מים + 200 גר' מחמצת מוכנה)
  • מחמצת מוכנה-מוזמנים להרים טלפון ליאיר ולאסוף ישירות ממאפייתו. הטלפון של יאיר: 050-2308173